Fritext dammas av

…och får lite ny profil. Från början var Fritext en egen blogg och skulle innehålla mina försök till fritt skrivande – utdrag, noveller, dikter, whatever. Och det vet vi ju hur det gick. Inte ens en tummetott bidde det.

När jag skrev om mitt ”Synopsis i tre akter” häromkvällen, och lade in texten i kategorin Kreativt, var det något som skavde till någonstans och inte alls kändes rätt och riktigt. Jag tror att de flesta som går in på fliken Kreativt förväntar sig inlägg om papper, akrylfärg och klister, bokbinderi, scrapbooking och art journaling… Inte långrandiga resonemang om dramaturgi, skrivkramp och författerier.

Därför ska de inläggen få bo under fliken Fritext istället. För att de trots allt är så väsensskilda från kreativitetskludderierna – och för att Fritext ska få bli en levande avdelning här, inte bara en tom rubrik som ger mig ytterligare prestationsångest och skrivkramp.

Jag vet att det här är lite metababbel och antagligen helt ointressant för dem av er som bara läser det som kommer, och struntar i vad den ena eller den andra texten sorterar under. Men eftersom jag nu gjort den här möjligheten att prenumerera på enskilda kategorier, så tänker jag att jag åtminstone ska tala om hur jag tänker göra. Sen får var och en läsa vad och hur den vill, förstås. Det har ni ju alltid gjort…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *