Om fotodagen som regnade bort

Fotodagen idag var trevlig, men så värst många vettiga bilder blev det inte. Uselt väder – och när det väl var bättre så hade min rygg börjat bära sig illa åt så då orkade jag inte riktigt vara fotoalert mer. Alltid är det nåt…

Men – desto gladare blev jag av mejl från Jönköping idag:

”Mycket bra slutuppgift, det syns att du har sinne för färg och form, välskriven dokumentation också. Du är nu godkänd på slutuppgiften och därmed (troligtvis) klar med hela kursen. Vad kul!”

Whee! Och som ett brev på posten – damp min examenspresent ner på leveransadressen i Svedala också, precis på rätta dagen!

***

Men seriöst – HafenCity. Det visade sig vara ett riktigt coolt ställe. Inspirerat av Docklands i London (som jag aldrig ens besökte under halvåret jag pendlade dit vareviga vecka… Ehm.), en mix av renoverade gamla lagerlokaler och påtända arkitekters våta drömmar till nyproducerade byggen. Mest spännande var nästan att se miniatyrmodellen av HafenCity, visionen – uppförd i balsaträ, i 3×4 meters format – en rätt stor modell med andra ord, men så är det som en helt ny stad som håller på att växa fram också. Jag kommer nog att åka dit fler gånger – inte minst för att se hur staden växer fram, bit för bit och byggnad för byggnad.

Det är en lite spooky känsla att traska runt där. Man får känslan av att det är en död stadsdel, fast egentligen är det precis tvärtom – den har inte riktigt fötts än. Det är också påtagligt fashionbelt, ganska stelt och opersonligt på sina håll. De gamla lagerlokalerna har dock lite mer charm – trots att de idag mest rymmer fraktbolagens huvudkontor.

Bilden ovan är tagen från t-baneperrongen, och hör inte alls till HafenCity – det bara ligger nästgårds. Men det är en av de kanaler här i stan som faktiskt ger lite Venedig-känsla. Fast på tyska, förstås…!

4 comments
  1. Snyggt! Och grattis till examen! Det är klart att du har sinne för färg och form, det visar väl även ovanstående nytagna foto, bland mycket annat! Känslan du beskriver i HafenCity låter spännande, vill uppleva. (Och jag gillar blogghuvudet med mönstret i kaffeskummet + det med de japanska lönnarna).

    1. Tackar – det är skönt att vara klar, fast jag känner mig knappast som någon expert ännu…! HafenCity ligger säkert kvar tills du bokat biljett. Jag fick en mycket god guidning idag, så jag kan säkert lotsa runt! 🙂

      (Jag gillar också de bilderna bäst, för övrigt – samtidigt känns det som att en självaktande blogg med namnet Himmel & Ord måste ha åtminstone en banner med himmel och moln på… Men jag får nog jaga vidare efter en sådan bild att bli nöjd med – himmel är oanat svårt att fota, och få precis som man vill ha det…!) 😉

  2. Det där är ett riktigt bra foto!!!! Gillar det helskarpt! Gillar fotona i den skiftande bannern med. Jag hade en roterande banner på min gamla blogg och jag saknar den verkligen. Mycket roligare att peta dit egna foton!

  3. Åh, just det ja: grattis till examen åxå!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *