Jennys matbok

Voilá, min nya bibel. Hemgjord, givetvis, och den är avsedd att vara ett projekt i ständig uppdatering.

Jag gillar ju symbolspråk, så att jag valde att pryda min bok med en uppgående sol är givetvis ingen slump. Det ska vara lite ”new dawn”-känsla, för att detta är början på något nytt, samtidigt inte så vansinnigt dramatiskt. En ny dag, helt enkelt.

Stickles-överdosen var lite för att signalera att det här är viktiga grejer och värdefullt för mig. Sen dämpades blingkänslan en hel del av att jag plastade in boken, men jag bedömde att det var viktigare med funktion än med form i det avseendet. En scrappad finbok i köket? Dömt att misslyckas. Och jag vill inte dra mig för att använda boken – den är ju gjord för att användas, inte klappas på. Så plast på – ful bok, men praktisk!

Flikarna är gjorda med min nyaste Quickutz-die, en vikbar tab som sitter mycket bättre än de tidigare jag haft, som bara suttit fast på en sida. Och snygg är den. Gillar!

Till bindningen använde jag min sista stump 1-tums BIA-spiral. Måste köpa mer, måste, måste… 😉 Allvarligt – av de BIA-projekt jag gjort hittills känns denna mest lyckad och gedigen. Även om den är lite ful av plasten… 😉

2 comments
  1. […] Pyssloman som jag är, ägnade jag midsommaraftonen åt att förfärdiga ett eminent flaggskepp till receptbok. Jag är mycket stolt över den – om än jag lyckades att, estetiskt sett, fucka upp den på slutet. Å andra sidan gjorde jag det av praktiska skäl, och den ÄR mer praktisk på det här sättet, så jag försöker att inte gräma mig över att den är ful. (Jag syftar alltså på att den är inplastad med självhäftande plast, vilket funkade gör att den blir mer oöm att handskas med i köket, men tyvärr förstörde designen en del. Den som vill läsa mer om designen och utseendet på boken, kan göra det i Skaparlust-bloggen!) […]

  2. En sån borde man göra till sig själv eller sitt barn, att lämna fram som manual till nån som ska ha med en att göra. Åh så fin den var!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *