Pysselhelg, avsnitt 4: Welcome to the madness

Det här med att förklara en pysselhelg för icke-invigda… Det går liksom inte. Tro mig, jag har försökt åtskilliga gånger. Man ba: ”Jomen vi träffas en helg nånstans va, och alla har jättemycket prylar med sig. Och så sitter vi vid långa bord och klipper och klistrar och stökar till och lånar grejer av varann medan vi pratar, äter godis och dricker kaffe… Ja, och så brukar det vara tävlingar också.”

Folk ba: ”Ehh…?”

Men det är det vi gör, jag lovar.

20140323-110924.jpg

Vi behöver ett stort rum till att börja med, för vi är ett rätt stort gäng (21 flinka pysslarsjälar denna gång). Och vi har som sagt mycket grejer med oss. Inte långt efter allas ankomst och omständliga uppackning ser borden ut såhär:

20140323-112533.jpg

Och såhär:

20140323-111120.jpg

Eller såhär, om man håller på med pärlor:

20140323-111103.jpg

Och vi är väldigt koncentrerade!

20140323-111133.jpg

Hm. Det är svårt att förklara. Vi pratade igår om ungdomar (och andra) som LANar, såg oss om och konstaterade att vi nog inte hade så svårt att förstå grejen med LANspel ändå. Det är ungefär precis som det vi gör, fast med datorer. Inga konstigheter. Egentligen. Jag tror inte att någon av oss som varit på pysselträff höjer ögonbrynen åt LANträffar…!

(Kanske är det också LAN-kidsen som bäst kan förstå nördiga medelåldringar som släpar utrustning och godissäckar till någon utvald lokal för att fördriva vårens första riktigt soliga helg stillasittande i unken inomhusluft…? Kanske?)

Nåja. För egen del har jag pysslat väldigt brokigt i helgen. Det har blivit fyra färdiga, användbara böcker (samt två som fått kasseras), tre fotosidor och ett armband. (Därtill ungefär en miljard konsumerade kolhydratstinna kalorier i form av godis, semlor och morotskaka, men det är en annan historia.)

Armbandet:

20140323-115020.jpg

6 comments
 1. Ja du, det är ingen lätt sak att förklara och är men inte pysslare eller är på LAN, så tror jag man inte förstår det heller. Men kul är det.

  1. Helt klart – KUL!

 2. jag förstår precis. Även om jag aldrig gjort något liknande tror jag jag skulle bli helsåld!
  Jag tror ni har bästa paradiset och njuter av solen som strålar in i era kreativa själar.

  1. Hm – finns det portabla vävstolar…? 😉 Det är oerhört roligt – och alla pysslar med olika saker, vilket också är spännande. Papperspyssel, pärlpyssel, någon stickade och en tjej satt och sydde helt fantastiska bibliska figurer (hon är präst och använder dem i arbetet)… Så skön stämning!

 3. Såå bra beskrivet! Och jämförelsen med LAN fick jag faktiskt från en av 60-åringarna på jobbet i morse när jag förklarade vad jag gjort i helgen 🙂

  1. Aha? Ja, men jämförelsen är inte så dum faktiskt. Överhuvudtaget påminner olika slags nörderier ganska mycket om vartannat, det är bara själva ämnet som varierar. Det är lite roligt, tycker jag! #metanörden 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *