Himmel & Ord

Om bloggografen

Jag heter Jenny och är en lagom tjock tant i den tjusiga medelåldern. Jag är född skåning, älskar Stockholm men bor tillfälligtvis i centrala Hamburg med man och två söner. Huset i Norra Utposterna (hemkommunen norr om Stockholm, och nej den heter inte så på riktigt) är uthyrt tills vidare, men saknas ömt. Ibland lite mer, ibland lite mindre.

Jag har jobbat med kommunikation i olika varianter så länge jag varit torr bakom örona – men under åren i Hamburg har jag tagit time-out, och satt mig i skolbänken igen. Fotografi, design, författarskap och användbarhet är vad jag  förkovrat mig inom – och så tyska förstås.

Tyskland ligger nära Sverige – men våra kulturer är mer olika än man kan tro. Åtminstone mer olika än jag trodde. Det är lärorikt, men också krävande, att först förstå och ta till sig och sedan hitta ett sätt att förhålla sig till allt nytt och annorlunda. Många gånger är det svårt att hitta och sätta fingret på vad som är annorlunda och hur det påverkar en. Men det är spännande – inte minst lär man sig något om sig själv!

Himmel & Ord är en ganska brokig blogg – och det är den för att jag vill ha det så. Jag är också en smula brokig, och har ägnat 40 år åt att försöka komma överens med mig själv om att det är okej att vara så. Bloggen är en symbolisk spegling av mig själv och de saker som rör sig genom mitt huvud. Det är högt och lågt, stort och smått, klokt och förvirrat – man vet aldrig så noga. Inte med mig, inte med bloggen.

Det finns inget uttalat mål med mina bloggerier. Jag tycker om att skriva och jag tycker om att bli läst. Någon gång skulle jag vilja finnas i en bokhylla nära dig också – men tills dess är Himmel & Ord mitt författarskap, min ventil och min ljugarbänk.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.