The very last inch of us

Hbg_stadsteatern2_650

Our integrity sells for so little –  yet its all we’ve got. It’s the very last inch of us, but within that inch – we’re free.

***

Bilden är tagen på Helsingborgs stadsteater, i ett av de stora rekvisita- och kostymförråden. Jag tycker om figuren vars ansikte ser så  genomträngande på mig genom bilden, bland alla sina tomma och uttryckslösa kamrater. Hen är sorgsen, men närvarande.

Orden är ur en av mina favoritfilmer, V for Vendetta, och tål att mediteras över. 

3 comments
  1. Fin bild! Jag ser en som opponerar sig, vill något annat än den anonyma massan. Är det hattstockar månne?
    Teatrar har så mycket spännande ”bakom kulisserna”. Mycket magi, som synes.

  2. Vilket oerhört talande och bra citat! Jättefin bild också. Jag håller med Fadren – här har vi någon som vill gå emot strömmen.

    1. Ooh, här har jag missat kommentarer – förlåt mig! Och tack för rara ord – gläds åt att citatet slår an en sträng även hos andra. Hos mig väcker det både det ena och det andra i tankeväg – på ett bra sätt.

      Och vill vi inte alla gå mot strömmen – i ett eller annat avseende, i ett eller annat sammanhang? Jag tror det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *