Himmel & Ord

Dagen A som i Antagningsbesked

| Inga kommentarer

Idag är sommarens stora nagelbitardag: Antagningsesked för ansökan till universitetskurser släpps och det brukar bli ett formidabelt trafikkaos på antagning.se när alla hugade studenter ska kolla om de kommit in på sina kurskval. (I år satt jag och lurpassade på sajten en hel timme innan beskeden kom… Spännande saker juh!)

Och jag måste säga att jag är ganska nöjd.

Jag har kommit in direkt på två av mina tre högst prioriterade kursval: Dels C-kursen i Språkrådgivning och textvård – det vill säga fortsättningen på kursen jag läst i år. Den är rolig – och väldigt, väldigt jag!

Och så en kurs i Kognitionsvetenskap med inriktning och fokus på ”Framtidens intelligenta teknik”. Jag ser den lite som en fristående och applicerad fortsättning på användbarhetskurserna jag läst tidigare. Det ska bli riktigt kul att återuppta det ämnet!

Och så den tredje kursen, där jag är andra reserv (och helt fräckt räknar med att komma in i nästa antagningssväng – två ynka platser till ska det väl bli, tycker man…!): Ett ganska omfattande distansprogram i Organisation och ledarskap. Det programmet kommer att pågå ett tag så jag kommer att ta det med mig och fortsätta läsa när jag flyttar hem och börjar jobba igen. Det är ett sådant program som är avsett att läsas parallellt med arbete, så det ska nog gå bra.

Jag har nog inte pratat om det så mycket, men i mitt allra första jobb (förutom sommarjobben) hade jag en teamledarroll där det ingick rekrytering, utbildning, resultatuppföljning och hela baletten – och det är fanimej bland det roligaste jag gjort.

(Bra gick det också, om jag får säga det själv. God förtjänst*, nöjda kunder och glada medarbetare. 🙂 )

* (för företaget iaf, min lön var det väl inte så mycket bevänt med…!)

Det har nog legat i bakhuvudet ända sedan dess att jag vill göra mer sådant så småningom – mer ledarskap, i större och mer formell skala. En utbildning blir man vare sig chef eller ledare av, men kunskaper väger lätt och gör inte ont någonstans, så det är väl ett sätt att kratta gången till dess grinden är öppen i alla fall.

Överhuvudtaget känns de här tre kurserna som en rätt skön mix av saker jag vill jobba med i framtiden, så av det skälet ser jag verkligen fram emot höstterminen. Nästan så att jag mitt i sommarvärmen undrar om det inte är september snart…!

(Fast egentligen börjar jag bli mer än lovligt trött på att distansplugga… Lappsjuka och rastlöshet har blivit ständiga följeslagare, vissa perioder formlingen klättrar jag på väggarna här, trots att jag alltid har fullt upp. Arbetsuppgifter har jag i rikligt mått, stimulansen är det väl lite värre med… Absolut sista året nu.)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.