Ge mig en fotoskattjakt!

Det här med att skriva uppsats börjar man ju kunna nu, va. Så där så att man tänker mer på vad man ska göra efter uppsatsen (för det finns ett liv efter uppsatsen, det är jag säker på, för det har jag läst. På twitter) än på allt som är kvar att göra med uppsatsen (för det vill man inte tänka på, tro mig).

Så då tänker jag att de där två dagarna mellan tisdag=deadline och fredag=annan-hemsk-sak-som-jag-inte-vill-tänka-på, då ska jag vara ledig. För det är jag fanimej värd, och det kan jag fanimej behöva.

Och när jag är ledig vill jag, som ni alla vet, helst fotografera. Ta mig runt i stan och fotografera. That’s what I do. Men den här gången tänkte jag… att det skulle vara kul med någon slags utmaning. En skattjakt. Inte vet jag. Jag tänkte fråga er:

Kan inte ni, människor jag känner (eller inte känner), hjälpa mig med ett gäng fotouppdrag att lösa under nästa vecka. För att jag skulle tycka det vore roligt. Nåt ni vill veta om Hamburg, nåt klurigt som måste lösas kreativt kanske… Som sagt: Inte vet jag. Jag frågar er. Hjälp mig, hitt på nåt!

Kommentarer helst här nedan i bloggen, för att underlätta för mig att hålla reda på förslagen. Keep’em coming, folks!

4 comments
 1. Varför inte börja med geocaching?
  Då får chansen att hitta skatter men också möjligheten att hitta nya platser och motiv…

 2. haha, du kommer ju ångra att du lade ut det här så att jag kunde se det! ok, here we go…

  jag kan ju inte tänka på foto och hamburg i samma mening utan att tänka på astrid kirchherr. det går bara inte. nu finns ju inte beatles längre (och så vågar jag inte skicka ut dig till reeperbahn även om jag är nyfiken på hur det ser ut nu) så jag kan ju inte pracka på dig något sådant, men hur skulle det vara att fota lite live-musiker? jag menar, du lyssnar ju uppenbarligen gärna på musik, så nu tycker jag att det är dags att kombinera. ut och ta snygga och spännande bilder på klubbar eller pubar eller nå’t ;). mörker och strålkastarljus och sådant. sedan tycker jag absolut att du ska ta ett självporträtt inspirerat av henne! det är så snyggt, det i spegeln och med de kala grenarna :).

  jo, och så vill jag se hamburger-dom! pariserhjul och liknande i vilken konstnärlig form du vill ;).

  ut och leta grundfärger också kanske? du vet, hitta dörrar i klarrött, blått, gult och grönt eller något i den stilen :). en färgutmaning helt enkelt.

  hmm… vill du ha en superläskig uppgift? leta reda på tre främlingar som du får ta ett porträtt av. inget smygfotande här, utan rakt-i-ansiktet-porträtt.

  personligen tycker jag att du är supervärd en riktig liten mitt-i-veckan-mini-semester och föreslår nästan att du ger dig av från hamburg ett par timmar eller någon dag. sylt? jag menar ön då. om du har tid. eller ta bilen till en av de där tjusiga stränderna som jag hört talas om, st peter ording eller timmendorfer. jag vill se bilder på hav och sand och… de där himla snygga ”solstolarna” – strandkorb! tror jag att de heter.

  ja… eh… jag kan säkert komma på fler ;). jag är så hjälpsam så.

  kram,

 3. ja men, näe, du ser, jag hinner bara släcka ned läsaren och gå och dricka lite vatten så dyker det upp nya (bra?) idéer!

  en dubbeluppgift naturligtvis! eftersom du nu har börjat teckna igen och allt så tycker jag att du ska gå ut och fota i alla fall två stycken gatulivsbilder som du känner att du skulle kunna teckna sedan. fota, gå hem och teckna eller akvarella på, visa upp bredvid varandra 🙂 ! bra va?

  och självklart måste du ut och fota blommor och sådant nu när våren är här. eller där, menar jag. hos er. fast jag vill se bilder fram botaniska trädgården :). man kan inte bo i en stad och fota och inte ta bilder på botaniska ju! och det kan du ju förövrigt göra om till en dubbeluppgift med (om du nu skulle ha en massa tid över 😉 ). jag menar botaniska tryck är i ropen. fota detaljerat och hem och illustrera! den uppgiften hade jag tänkt ge till barnen så småning om.

  kram igen,

 4. Jag tycker du ska fota husdekorationer.
  Då menar jag inte streetart och tags etc utan just dekorationer som var tänkta från början när de byggdes.
  Allt ifrån utsmyckade entréer, vackra utsmyckade smidesbalkonger, Hängrännor i form av fantasidjur etc etc. Försök hitta det lilla som inte alla ser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *