En endorfinjunkies betraktelser

Äh, det är väl lite tidigt att kalla mig endofrinjunkie riktigt än – men faktum är att träningen går väldigt bra just nu, ironiskt nog trots att jag samtidigt har såpass mycket att göra att jag har svårt att ta mig tid att komma iväg till gymmet.

Men det står ju en crosstrainer här hemma, och det är den som fått sitt dammlager bortblåst och sina kullager uppsmorda. Fem tidiga morgnar i veckan sen en stund före påsk. Två vilodagar – och det är då man inser hur starkt knark det där endorfinet (som är ett hormon som utsöndras i kroppen bland annat vid fysisk träning) faktiskt är.

För fem träningsdagar i veckan är ännu väldigt mycket för mig – jag är långt ifrån van vid att träna så ofta, och jag känner i kroppen att jag är sliten och behöver de där vilodagarna. Men lik förbannat är de träningsfria dagarna intill plågsamhet rastlösa dagar då jag mest går och längtar efter att få ”gå på” igen.

Hm. Starka doningar, som sagt. Tur att det också råkar vara nyttiga doningar! 🙂

Idag var det träningsledigt – fast jag har roat mig med att rensa garderober och barnrum, så ett och annat knäböj har det nog blivit ändå – men imorgon ”får” jag igen. Yay!

Och viktigast av allt för träningen är givetvis – musiken. Här är min träningslista, en ständigt växande bruttolista med upbeatlåtar. Tipsa gärna om låtar som kan passa att lägga till, är gudlöst trött på en del av låtarna här, kan gott behöva lite nytt…!

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:jenny_li:playlist:4jlkjyYWqYcPuCMIXnPpkz” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *