Himmel & Ord

Gå i fängelse!

| Inga kommentarer

Ja, just nu befinner jag mig faktiskt just där – i fängelse. Närmare bestämt i ”kvinnocellen Jutta” på Falu Fängelse. Som alltså
är ett vandrarhem, numera. Fast det är lite roligt, för de gör verkligen en grej av ställets något mindre gästfria historia. Korridorerna är orörda, de tunga dörrarna verkar vara original – om än nu med låsen på insidan och inte på utsidan. Vilket ju får ses som en klar förbättring…!

Jag tycker att rummet är hemskt mysigt, i all sin litenhet och kyffighet. Fast om jag tänker på att jag skulle bo här i flera år, utan nyckel och iPad och lyxen att kunna gå när jag vill – då faller förstås ”mysigheten” i annan dager.

20131011-213832.jpg

Jag är i Falun för att gå på kurs, fotokursen har sin första sammankomst nu i helgen. Det ska bli roligt. Just nu är jag väldigt pepp på fotograferande igen, efter (ännu) en period av stiltje. Tyvärr rymmer kursen mycket photoshoppande, och det roar mig inte så mycket längre. Jag har gjort så mycket Photoshoppande, tycker jag – inte så att jag därmed ”kan allt”, men det är inte där mitt intresse ligger.

Men, men. Man får väl ta det onda med det goda ändå, och se det som att det ändå är en vinst om jag inspireras till att fotografera mera. Sen är det ju det där med att ta hand om sina fotograferingar efteråt, när man kommer hem från en resa med 500 bilder på korten – varav i runda slängar (och i bästa fall) 25 är bra och ytterligare ett 50-tal kanske har någon form av affektionsvärde (läs: hyggligt skarpa bilder av barnen, i särskilt gynnsamma fall rent av utan fula grimaser…!). Men det får komma senare.

Och just nu är jag faktiskt rätt peppad för det också. Kan möjligen ha samband med essäuppgift som måste skrivas nästa vecka – bildbehandling är alltid lite roligare när man egentligen borde göra annat. Får kanske försöka spetta loss några timmar att för bildnörderi vid hemkomsten ändå!

(Det här inlägget är för övrigt skrivet på världens minsta (?) tangentbord, som jag köpt till min iPad mini. Känner mig som Gulliver i lilliputarnas land när jag försöker passa in mina alltför stora fingrar på tangenterna… men med lite övning ska det nog gå någorlunda iaf!)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.