En ny 19mm-bästis!

Somliga dagar borde få gå och ställa sig i skamvrån redan på förmiddagen, och skämmas över sin egen bedrövlighet. Idag var en sådan dag.

Och sådana dagar blir man glad åt att åtminstone få rolig post i brevlådan – inte minst när den roliga posten består av en ny leksak till kameran. Jag har ju tjatat om strutobjektiv både om 50mm jag har på Canonen och 35mm som jag införskaffat till Nexen – idag damp så ett 19mm-objektiv ner i brevlådan, till stor fröjd och gamman. Äntligen känns det som om struten lyfts från kameran och jag kan se!

Sen finns det förstås andra grejer jag inte riktigt kan åstadkomma ens med en ljusstark vidvinkel, men just nu känns 19mm som en ofantlig befrielse – och även om jag fortfarande blir missnöjd med en stor del av bilderna, känns det som om en leklust har vaknat i och med det nya perspektivet – och det känns väldigt välkommet…!

Dagens fotopromenad företogs förvisso med två först griniga, senare glass-höga, barn i släptåg, samt med en påse i vänsterhanden – så det blev mest snapshots. Men ändå – det var kul!

Vinterfjäril

Sk8are

Klocka

Äpplen

6 comments
 1. Å, vilka fina bilder! Översta bilden blev min favvo. Det är nog färgerna tror jag, torr blomma (!?) i beiga nyanser och den där isblå. Vackert. <3

  1. Tack! Och det var förstås just den kontrasten, den varma beige mot isig blå, som tilltalade mig också…!

 2. Schyssta bilder! Vad är det för 19 mm-objektiv du skaffat?

  1. Tack! Objektivet är det här – lite dyrare än jag fick det för, men ändå prisvärt!

   http://www.cyberphoto.se/info.php?article=si19mmnex

 3. Jag vill ta det där äpplet! Hungrig. Känns som att jag bara kan sträcka ut handen.

 4. Bra jobbat! Jättefina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *