Lucka 19 – en skolavslutning och ett getöga på nästa termin

Officiellt har nu jullovet infunnit sig, och tidiga morgnar med tjat om kläder, flingor och skolväskor har tagit en välförtjänt paus. Kanske blir imorgon rent av Dagen P som i Pepparkakor…?

Mina egna lärare hälsar Gott nytt skolår,genom att skicka ut vårterminens schema till påseende och reflektion:

Överlevbart, sa Bill. Underbart, säger Bull.

Frågan är bara vad jag ska skriva för fördjupningsarbete. Att tänka ut den saken är en av de uppgifter som står listade med deadline 7 januari. Från början hade jag tänkt jobba med någon av idéerna jag ägnade mitt havererade NaNoWriMo-projekt åt – vid det här laget skulle ju stigen vara upptrampad och maskineriet oljat och klart. Det var egentligen ganska smart tänkt, om jag får säga det själv. Fast vad hjälper det – när båda de där manusidéerna känns utslitna och urtrista och inte känns ett dugg underbara någonstans?

Mjaaaa… Nejtack.

Däremot gjorde vi en trevlig övning i skolan för några veckor sedan. Den gick ut på att skriva en svit på 5-7 dikter kring ett tema. Det tyckte jag om. Att med flera kortare texter gestalta sitt tema ur flera vinklar och perspektiv. Mmmm! Den tekoppen passade den kreativa läppen.

Fast dikter – mjaaa… Kortprosa kanske? Noveller? Nu börjar vi kanske närma oss något…?

I vanlig ordning har jag en känsla för vilken form och struktur jag vill jobba med, lusten på plats – men inga egentliga uppslag och idéer om exakt VAD jag ska skriva. Ms Backwards strikes again…!

Nåväl. Något ska man väl ha att lura på över jul också.

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:1StJ4BLKmDWLr7pyjYduUI” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

 

2 comments
  1. Jag är lite sent ute, men tänkte bara på en bok jag läste nyligen som är skriven i olika genrer. Cloud Atlas av Mitchell.
    Bland annat är den skriven som dagbok, brev, förhörsprotokoll etc.
    Kanske det kan ge något uppslag, att prova olika former…

    1. Men åhh – den går jag och väntar på som film, borde begripit att den är en bok först o främst…! TACK för tips! Det KAN bli så att boken ligger i min Kindle inom de närmaste 2-3 minuterna! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *