Lucka 12

Fem minus efter söndagens heldagsskyfall och nysnön från i måndags. Och i Tyskland är dubbdäck bannlysta, så just nu sitter jag här med en viss blodbrist i adrenalinomloppet efter att ha slirat okontrollerbart (i 10 km/h förvisso) på samma jäkla isfläck som jag slirade okontrollerbart i igår kväll.

Fhänk gådd för halkbanan, säger jag bara. Även om det är snart 20 år sedan jag var där… *host* Men, nåväl – ingen skada skedd, förutom adrenalinpåslaget, dårå.

Dessutom kan jag meddela att tyskar må vara disciplinerade på det mesta – när det kommer till halka i trafiken verkar de närmast aningslösa. Dubbdäck får man som sagt inte ha, och idag är det just sådan halka där dubbdäck hade varit da shit rakt av. Så jag ser bilar kana av vägen än hit, än dit, än ner i diket.

En skåpbil svängde av för att parkera över en trottoarkant (tillåtet här) när jag kom åkande på väg till ungarnas idrott, och trots egna parkeringsbestyr och dubbel- och trippelkoll av deras medhavda klädpersedlar, stod skåpbilen fortfarande och slipade isen med bakdäcken när jag körde tillbaka en halvtimma senare, utan att komma vare sig bakåt eller framåt.

Undrar om halkbana inte ingår i körkortsutbildningen här…?

Jag vet ingenting om den här bilen, och bilden är från en av de soliga första snödagarna i förra veckan, men jag blev lite fascinerad av den. Undrar om den verkligen har kört Hamburg-Shanghai för 6 år sedan? Såna tankar kan ge mig lite längta-bort-känsla, längtan efter att ha en ändlös väg med oklart mål framför mig, och så bara min lilla bubbla – min bil i det här fallet – av medhavd trygghet.

Och så har jag alltid varit svag för Jeep. Riktiga Jeepar, inte såna där tramsiga stadsjeepar som var och varannan människa kör omkring i nuförtiden.

Så än en gång en rätt given jullåt för dagens tema. Fast här körs ingenstans till jul, vi stann’ här.

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:3H2qV1iPqVU3Yczqg09fVX” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

 

***

PS: Va? Åh, jaså det. Äh, det var väl ingen som märkte nåt ändå…?

1 comment
  1. Halka – ett OTYG!! Gillar inte att köra bil på vintern, men är van nog att köra i snömodden, så gör det. Har inget val när det ska skjutsas och lämnas och hämtas och hinnas med. 😉
    Det var längesen jag var in här och hälsade på, men tycker mycket om din nya look på bloggen. Aj lajk moln. Ö lått. 😀
    Kram pårej!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *