Jag är i starkt behov av professionell hjälp

Eller också är jag bara i behov av stark hjälp – med att bära min väska med böcker ned till bilen.

Det är dumt att bli utan böcker på semestern. Visst, visst, så är det förstås. Men det här är faktiskt en smula löjligt. Jag KAN bara inte sluta packa böcker.

Varje gång jag går förbi bokhyllan fastnar min blick vid något trevligt danskt band eller bortglömd pocket med obskyr titel, och sen rör sig min hand som av egen vilja – tar den utvalda boken (och några till, för säkerhets skull) och går och lägger ned i väskan.

Bara sedan jag tog bilden igår eftermiddags har jag lagt i fyra böcker till.

Sen bestämde jag mig för att skärpa mig, tog beslutsamt två böcker ur kassen och gick för att sätta tillbaka dem i bokhyllan. Men då fastnade förstås två andra böcker i handen och följde med tillbaka till väskan.

Så kassen står alltjämnt på +4 böcker sedan bilden togs – och ja, jag inser att något måste göras. Jag vet bara inte hur.

***

(1 timme senare: Har lyckats ta bort 4 böcker ur väskan. 32 kvar.)

5 comments
 1. 32 böcker????? Hinner du läsa alla, eller är det bara ”utifallatt”? Krampårej bästaste knäppisen <3

  1. Äh alltså… Jag läser gärna, men egentligen inte särskilt fort. Så 32 böcker på en semester? Inte en chans.

   Men man kan ju aldrig så noga veta vad man kommer att känna för att läsa – och tänk om någon av böckerna är riktigt dålig…??

   (Jag vet, jag ÄR knäpp.)

   🙂

 2. jag är likadan. Det är väldigt förargligt att bli utan böcker – jag tar med 13 (men för säkerhetsskull ska jag ladda hem alla sommarprat fram tills vi åker, så jag har en back-up-plan. Vaddå, hur länge jag ska vara borta? En vecka).

  1. Men åh, så härligt att få lite sällskap i just den här speciella formen av knäppighet!! Jag ska ladda ner en Filter och ett par Fokus (tidskrifter) till iPaden också, har jag tänkt – också för säkerhets skull.

   Och sommarpraten är väl en strålande idé, tack för den!

   Manisk? Moi…??

 3. Hahaha, känner igen det där. Laddade upp en bild av överhyllan på den lilla bokhylla jag ställde in bredvid sängen när jag insåg att jag inte fick plats med de böcker jag ville ”läsa just nu” på nattduksbordet. http://www.flickr.com/photos/lindaaslund/7672901722/in/photostream … Jag tog fotot när du ställde frågan om semesterläsning på Twitter – blev ej uppladdat då. Just nu har jag läst två (Isobel Hadley-Kampftz, Fogelström), lagt av med att läsa två (Franzen och Erebos, var inte på humör för dem), beslutat att jag inte orkar läsa varken Oliver Twist eller Ghormengast, och kommit ett par kapitel i Laxness. Man behöver ju ha ett urval, så att man kan läsa utifrån humör. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *