”Dum mama til Salu, billit!”

Näe, idag står man inte högt i kurs inte… Jag har utfärdat tvspelsförbud hela dagen, och det får man inga popularitetspoäng på direkt. Personligen tycker jag att det har spelats tillräckligt för hela året bara under den senaste veckan, och SÅ dåligt väder är det faktiskt inte. ”Ni måste ut och få lite frisk luft” sa jag förnuftigt medan jag rotade fram jeans och tröjor ur garderoberna.

”Luft?!” fnös den nyblivne sexåringen föraktfullt. Sen klampade han fram till balkongdörren, öppnade den, klev ut, drog två djupa andetag och klampade in igen. ”SÅDÄR! Får vi spela nu?”

Hm. Vi kan väl bara konstatera att parterna står en bit ifrån varandra i förhandlingarna. Och utropspriset på den här dumma morsan definitivt skulle nog bli ganska lågt. En påse Gummibärchen (godisbjörnar) och saken är klar…!

3 comments
 1. Underbar replik från din ene pojk, tycker jag, även om jag känner igen problemet.

  Och angående twittermania, kan du inte skriva 140-tecken långa anteckningar i en ny anteckningsbok? Ibland ser jag framför mig en FB-uppdatering och liksom fastnar där tills jag skrivit den. Men när jag väl skrivit den så kan den kännas ur systemet och jag raderar den eller gör den osynlig. Kunde det funka för dig?

  1. Äh alltså… Nu måste jag ju avslöja min bristfälliga etiska hållning till sanningen här: Ingen av dem sa det där, det är mest min verbala sammanfattning av stämningen i största allmänhet…! 😉

   Att skriva vid sidan av är inte samma sak – twitter handlar ju om samtal och dialog, inte om skrivande och uttryckande på det sättet. Däremot tar allt pratande väldigt mycket tid och energi – i mått som jag har insett att jag inte har till övers. Jag behöver ransonera – lite som man behöver dra ner farten när man kör bil och har drabbats av fartblindhet.

 2. Aha, du fabulerar? Snygg replik ändå. Jag kanske borde förstått att den var för snygg… Fast mina Ur barnamun är faktiskt alltid helt sanningsenliga, för kännedom.

  Och angående twittrandet förstår jag att det handlar om dialog osv. Tänkte bara dela en tanke jag haft kring en uttryckt tanke som fastnat som en jobbig melodislinga i huvudet.

  Och jag delar helt din ransoneringstanke. Svårt med lagom, som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *