Himmel & Ord

Flirt med friheten

| 1 kommentar

Om man springer riktigt fort, har fått upp farten och benen liksom pinnar på av sig själva – då tar det en stund att få stopp på ekipaget, när man väl korsat mållinjen. Där någonstans befinner jag mig just nu. Från att igår ha tyckt mig röra mig som i sirap, med tunna, knappt användbara brisar av motivation som nästan retsamt fläktade till en sekund här, en sekund där – till att idag efter målgång befinna mig i någon slags uppjagad jag-kan-inte-stanna-känsla. Inte för att jag gjorde så våldsamt många knop för det, men känslan…

Nu är den här – friheten jag längtat efter så länge. Det är nu jag ska hinna göra allt jag inte hunnit förut. Fika. Fotografera. Träna. Storstäda. Pyssla. Blogga. Gå på loppmarknad. Samla recept till veckomatsedlar (ja, igen). Rensa ut ur skåp och lådor, göra ”feng shui”. Läsa travvis med böcker. Skriva travvis med böcker. Lära mig allt som finns att veta om Photoshop. Lära mig allt som finns att veta om allt annat. Meditera. Ströva. Se på folk. Upptäcka världen. Skriva listor över allt det föregående, så att jag inte glömmer göra något.

Alla dessa uppskjutna längtor jag inte hunnit med för allt skoljobb. Nu är tiden inne, nu har frihetens klocka slagit: Ding-dong, sommarlov, ding-dong!

Jag städade faktiskt skrivbordet, det gjorde jag. Rensade bort all kurslitteratur, postitlappar med sidreferenser, nedklottrade att-fixa-punkter och högen med osorterade kompendieutskrifter. Bort ur min åsyn! Och bloggar gör jag ju nu, även om det knappast är ett odödligt mästerverk till blogginlägg jag författar. Men sen blev det inte så värst mycket mer ystert utspring från institutionsbojorna. Trötta, hasande steg snarare, och ovant kisande mot solen (som förvisso hade vänligheten att dra sig i moln sen och ersättas av ihållande hällregn, för säkerhets skull).

Nåja. Sommarlov är det även imorgon. Och dagen efter det. Och…

Så det ska nog bli fotograferande av. Och bloggande. Och allt det andra. Så småningom, när jag fått stopp på maskineriet.

(Fast jag passade förstås på att skriva ut litteraturförteckningen för höstens stora kursblock idag. Man måste ju ha lite framförhållning och så…)

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.