Så går en dag från våra liv…

…och kommer aldrig åter. Ibland går de lite extra fort – och ibland tappar man helt enkelt bort dem.

Imorse firade vi St Nikolaus, för det gör man här i Tyskland – inte nog med att barnen ska skämmas bort med presenter och godsaker till jul, utan även den 6 december ska det vara godis. Barnens stövlar ska putsas och ställas utanför dörren, varpå St Nikolaus under natten fyller de snälla barnens stövlar med godis – och de styggas, som slarvat med stövelputsningen, fylls med ris. Smiskris. Jaja, gamla traditioner, ni vet. Vi kompromissade – tömde ut och borstade den värsta grusen ur barnens stövlar (nej, inget syftningsfel – VI gjorde det, inte barnen… Ehm.) och stoppade varsitt (inplastat) Smarties-rör i dem.

Morgonen kom, tumult uppstod då femåringen hittade skatten och med stor iver visade sin bror – samtidigt som de båda för oss påtalade att ”Nikolaus är faktiskt död, han levde för flera tusen år sen” – för att ytterligare späda på förvirringen.

Sen har jag ägnat resten av dagen åt att försöka lista ut varför folk påstår att det är den sjunde idag, när det helt klart var måndagen den femte igår…? Och det vet ju alla att Nikolaus kommer den sjätte…!

Jojo. Allt går att tappa bort – så även en regnig Nikolaus-tisdag i december.

Och med anledning av St Nikolaus, måste jag ju dela den här lilla tyska julpärlan med er. Det är inte ens någon vettig video till, men det är 34 sekunder av innerlig julstämning som liksom bara måste spridas efter bästa förmåga. Den finns även på Spotify, att förgylla julens alla tindrande spellistor med!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=bLYPhbeDC4g’]

(Första gången vi hörde den var det för övrigt ur den sångtokige minstingens mun, han var då fyra år och hade lärt sången på Kindergarten. Mor satte sig att söka på nätet, och fann… den här, som givetvis snabbt föll på den lille headbangerns läpp.)

2 comments
  1. Stimmung! (?) Då får kanske jag också sprida lite klassisk/nostalgisk julstämning så här i advent: http://www.youtube.com/watch?v=qqxRbWUiS40

    1. Haha – låten känns ju klassisk som sagt, men ”videon” hade jag tvärglömt…! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *