Svavelos och människospillror

Det är en torsdagsmorgon på senhösten. November sipprar in i ditt sinne precis som på alla andra, men du försöker i alla fall behålla ångan uppe och styrfart genom tillvaron, fast det är som att cykla genom lårhögt gräs. Just den här morgonen är en av de morgnar då det går riktigt bra, du har fått en stund för dig själv med kaffe och en intressant kursbok, det går åtminstone att ana någon form av ljuskälla långt borta ovan de grå molnlagren och du är på gott humör trots allt.

Då möter du en sån där. En liten, ynklig, jävla människospillra som vaknat på fel sida, satt morgongröten i halsen, inte fått ligga på länge eller helt enkelt är utrustad en elak, svart och ruttnande själ – och som bara måste ta död på ditt goda humör, för att döva den bittra smaken av sitt eget dåliga.

I förra veckan skrev jag om random acts of kindness. Det här är den raka motsatsen – ”random acts of bitchiness and evil” – det har inte ett dugg med mig, mina göranden eller låtanden att göra, det förstår jag också. Jag bara råkade komma ivägen när människospillran behöver något att avreagera sig på. På svenska (eller engelska för den delen) skulle jag aldrig ha låtit honom komma undan. En blixtsnabb och välriktad verbal *zing!* hade rättmätigen förvandlat karln till en våt fläck som han fått skrapa sig upp från bäst fagerlund han ville. På tyska däremot – där står jag mig slätt. Istället blir det jag som får lomma undan.

1-0 till honom. Hans bitterhet blir min. Ännu lite mer av november sipprar in i mig och ljuskällan bakom molnen känns avlägsnare än på länge.

 

3 comments
 1. Jag är livrädd för de där svartsjälarna. Man kan märka hur de börjar växa fram i takt med att folk motvinds-krummar. Och plötsligt kan en fantastisk sommarperson kan vara som förbytt till ett elakt gammalt troll! Låt oss fortsätta med våra random acts of kindness; det är början på att utrota ondskan. P.S Du är asbra. D.S

  1. Ja, det är väl nåt sånt – men det här med att hoppa på vilt främmande människor med bisarrheter… Nej, jag förstår inte var det kommer ifrån, faktiskt. #bah

   Vi får starta ”Asbraa klubben”, du å jag å några till… 🙂

 2. Jag förstår dig helt och fullt, men det står snarare 1-1. Du gav honom en sopa här och nu.
  För övrigt gjorde du att jag fick lite mera ljus mellan molnstrimlorna.
  Tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *