Äh, f*** Jante…

… för nu vill jag faktiskt skryta lite.

Fick mejl från en av mina skrivlärare, med bland annat det här stycket som (förstås!) var väldigt roligt att läsa:

Den här humoristiska, lite raljerande, tonen är personlig – och går igen i många av dina texter. Du har en speciell stil. Även om berättelsen mer än en skräckis (kanske lite Roald Dahl över den?) än rysare – är den välskriven och väl komponerad. /…/Den här speciella stilen hade dina texter redan i början, men texterna har blivit tätare och kompositionen tydligare.

Så om ni tycker jag raljerar här i bloggen, rest assured, det gör jag jämt – så jämt att det är en stil…! 😉

(Och nej, jag vet egentligen inte heller vad skillnaden mellan en skräckis och en rysare är. Men jag har haft mycket roligt åt Roald Dahls böcker – har han skrivit för vuxna också, förresten? – så jag tar kommentaren som en komplimang, utan prut!)

7 comments
 1. absolut :). klart du har en stil. och den är bra ;). jag har också skrutit lite, fick nyligen ett mejl tillbaka från en projektledare som kallade det jag totat ihop för ”above and beyond” och skrev saker som ”imponerad” *rodnar nästan*. så roligt att höra :)! eller hur? och så ville jag tacka igen för en smart lösning (förhoppningsvis då ;)) på dilemmat med medborgarskapet. lyckades få tag i en mycket hjälpsam och vänlig själ på skatteverket som lovat att ordna. hoppas att det fungerar nu… håller alla tummar för att du kommer in på kursen du vill läsa!

  måste rusa nu, men egentligen hade jag tänkt skriva något om att bli lite trött och stressad av att bo utomlands. det är inte så konstigt egentligen. man måste alltid kämpa lite mer, även med riktigt enkla saker. saker som man nästan gör utan att tänka på dem när man verkligen känner sig hemma och alldeles säker på att man gör rätt/förstår rätt/tolkas rätt/passar in. det är en märklig mental stress som man oftast inte märker förrän efteråt för man upplever att man har tid och man svettas inte ihjäl över det heller. det bara finns där i bakhuvudet.

  återkommer.

  kram,

  1. Hehe, tack. Det är väl så med personlig stil – svårt att se och själv sätta fingret på om man har en eller ej…

   Ja, det är väl så jag tänkte när jag skrev – att även om det inte ”hänt” nånting särskilt under det här året, så har det varit en massa små, ofta känslomässigt krävande, bekymmer som krävt energi till höger och vänster. Mer än jag fattat. Men nu ÄR det ju snart sommarlov, och det ska bli skönt. Jag ska köpa mig en strandmadrass och ligga i parken med en bok medan barnen leker HELA SOMMAREN…! 🙂

   Håller en tumme för att våra skatteverkskontakter håller vad de lovat…! 😉

 2. Jodå Roald Dahl har skrivit rena vuxenböcker också. Men alla BRA barnböcker är läsvärda även för vuxna!

  1. Det är helt sant – jag läser om mina barndomsfavoriter med jämna mellanrum. Man hittar nya saker i dem när man läser med vuxna ögon…!

 3. Imprägnerad 🙂 Roald Dahl är en av ungdomsfavoriterna och om du får en sådan referens är det bara heja!

  1. Tackar – jag läste honom också som barn/ung, fast jag har nog inte läst honom sen dess… Kanske dags att inviga barnen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *