Street art

Idag var en av de fyra årliga ”Verkaufsoffene Sonntag” här i Hamburg. En vanlig söndag är nämligen alla butiker i Tyskland grundlagsenligt stängda – och enda chansen att begå någon form av inköp på en söndag är att invänta dessa fyra årliga tillfällen, då butikerna faktiskt tillåts ha öppet – på en söndag!

Nu är ju inte vi den stora shoppingfamiljen direkt, men solen sken och vi beslöt oss för att fara in till stan för att köpa gossarne en fotboll. Klart grabbarna ska ha en boll! På väg från sportaffären gick vi längs Mönckebergstraße, och fann den här bokstavlige street-art-konstnären. Tredje bilden är förvisso gjord på en duk, men första och andra bilderna hade han gjort direkt på trottoaren. Med kritor som såg ut som sådana man använde på svarta tavlan förr i tiden (eller ger sina barn att rita hopp-hagar på skolgårdar och garageuppfarter med). Riktigt häftigt var det att få se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *