Kultur och pannkakor

Efter förmiddagens gnällinlägg tog jag en smula kultur med mig till min läst. Jag tänkte att lite god poesi kunde liva upp tillvaron en smula… Det gjorde den också – jag kan verkligen rekommendera Baudelaire som läsning när man är på akut dåligt humör, skitförbannad, less eller grinig i största allmänhet. Då framstår den cyniska pitchen i Baudelaires diktning (för er som förträngt gymnasieantologierna; det var alltså han som skrev Kadavret, som vi väl alla tvangs analysera på litteraturlektionen…) än tydligare, och även de hårdast sammanbitna mungipor tvingas till slut norrut i ett igenkännande flin…!

Riktigt skojigt alltså – på ett slags poetiskt vis!

(Fast sen, när jag stått nästan en timme och stekt pannkakor – ja, eller hur lång tid det nu tar att steka upp en omgång pannkakssmet, jag var ju upptagen med att läsa, så jag tittade kanske inte så noga på klockan – och barnen åt en respektive en halv var… Då kunde den luttrade modern åter hålla sig för skratt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *