Retrospekt 2010: Årskorten

Om jag skulle välja tarotkort för att illustrera mitt 2010, så skulle jag välja de här två (och nu är jag lat och väljer bilder ur en gräslig version av Rider-Waite-leken – ids helt enkelt inte leta efter några snyggare…!):

Den hängde handlar om att kliva ur sin invanda verklighet – mer eller mindre mot sin vilja, och med en vidhängande, mer eller mindre uttalad känsla av maktlöshet/frustration – och genom att plötsligt ”stå utanför världen”, få nya perspektiv. Mycket sånt i år. Mycket. Jag misstänker också att Den hängde lär följa med in i 2011 också, fast hoppas att det blir mer märkbara ”nya perspektiv” nästa år – och kanske lite mindre maktlöshet/frustration…!

Eremiten handlar också om saker som präglat mitt 2010. Å ena sidan ensamhet – å andra sidan ett behov av ensamhet. Det vill säga – å ena sidan har jag periodvis känt mig ganska isolerad här – men å andra sidan har jag varje gång jag funderat på saken insett att jag inte haft den sociala orken att investera i några ansträngningar att råda bot på den isoleringen.

Jag tror att jag faktiskt kom hit med ett stort, sedan länge uppdämt behov av att få vara ensam. Jag märkte av det redan före flytten – att jag drog mig undan så ofta jag kunde, tog alla tillfällen att få bubbla in mig i min egen tystnad och stillhet. Jag tänker att jag kanske behövde ett år i min ensliga eremitgrotta. Jag kanske rent av stannar där några månader till – men jag har åtminstone börjat kika ut genom grottmynningen en liten smula, och fundera på vad jag ska göra sen.

***

Jag funderar lite på vilka kort jag skulle vilja ta med mig in i 2011, förutom den hängde – som jag misstänker blir en följeslagare vare sig jag väljer honom eller ej. Men jag tänker att jag kan välja väg också, och låta kort jag väljer själv bli affirmativa vägvisare – fokuspunkter längs vägen, helt enkelt. (Tarotkort är bra på så sätt att de hjälper en att tänka lite vidare än man annars kanske skulle – arketyper har ju den funktionen.)

Men vilka kort jag vill bära med mig in i nästa år har jag nog inte tänkt klart på än. Får återkomma i frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *