Pyssel.nets höstcrop

Exakt varför det kallas crop vet jag inte – crop betyder ju beskära, och det är klart, det beskärs en hel del under en scrapträff. Men, crop kan alltså också betyda scrapträff – och logiken med detta lämnar jag helt sonika därhän. Men mina bidrag till höstcroppen på pyssel.net har jag ju redan lovat att visa, så vi tar dem idag när jag ändå inte har något vettigt att tillföra.

(Jag är för gammal och ovan vid att köra långt, och följdaktligen fullständigt sänkt av trötthet idag… Inte många rediga tankar går genom detta huvud idag, det kan jag meddela!)

Men några bilder kan jag visa:

Det här var min egen favorit, och jag hade ofantligt roligt när jag gjorde den. Kreativt flow, som det heter på fackspråk. Och tydligen syntes skaparglädjen i slutresultatet, för den här gick jag och vann med! Tävlingen gick ut på att använda minst 3 utstansade detaljer på en sida, och det var ju inte så svårt. Pilen, molnen och rubriken. Ja, och texten PÅ pilen, förstås.

För prispengarna (200 riksdaler!) shoppade jag faktiskt loss på den här väskan, som jag tänker mig ska få följa med på resor och liknande (som nu, tex):

Jag har inte fått den än, men den ser mucho lovande ut, tycker jag! Jag hoppas väl också hitta någon form av scrapsällskap i Hamburg (tre år utan scrapträffar vore outhärdligt!), och den här väskan skulle vara mer lagom för en kvällsträff av enklare slag. Man måste ju inte nödvändigtvis släpa med sig hela bohaget för att klipp-och-klistra en kväll, menar jag.

Den här layouten… tja, den talar väl egentligen för sig själv antar jag. Bilderna är från en misslyckad EFIT-ansats – jag glömde bort att fotografera ungefär från och med lunch, så det bidde bara en halv dag – varav jag valde ut de här bilderna och lät dem stå för… tja, en form av ekorrhjulstillvaro. Bussen till stan långt före gryningen, ett stökigt skrivbord – och så mitt svängda tangentbord som ingen begriper hur jag kan skriva på (men det är SÅ bra!). Texten är dold (fast ni ser ju var den finns – man drar i fliken där det står ”tankar”, så kommer texten), vilket är ovanligt för att vara jag, men här kändes det rätt att göra så.

Den här layouten gjorde jag till en skisstävling. Skissen såg ut såhär:

Jag följde alltså inte skissen slaviskt på något vis – och jag funderar faktiskt på att göra fler sidor utifrån den här skissen. Den är trevlig – och går att göra mycket med! (Däremot är det alltid lite knepigt att klämma in tre foton på en A4:a… Skärmaskinen får jobba hårt om det ska gå att klämma in…!) Den här sidan vann tredje pris – fast där har jag inte köpt något för vinstpresentkortet (100:-) än, så vad det blir får vi se…! *har mina planer*

Sista sidan jag har att visa idag – den vann jag också med. Fast själv är jag måttligt förtjust i den – knasigt va? Jag tycker inte alls att den är min stil, och mest brokig och rörig… Tänk så fel man kan ha, tydligen! 🙂

12 comments
 1. Underbara layouter alla tre, kan förstå att du vann två utmaningar.

  Höstkramen Anna

  1. Tack! Det var ett skönt sätt att bryta en scrapblock, i alla fall – sen var vinsterna en ren bonus…! 🙂

 2. Jag tokgillar dina LO’er! Den i mitten talar till mej på ett speciellt vis, hur och varför vet jag inte. Kanske för att jag känner sån stress när jag ser pilarna, fotona och texten ”ekorrhjul”, men sen i andra andningen känner jag lugn när jag ser orden ”respit” och ”tankar”.
  Den sista tycker jag bara är fräsch och full av livsglädje!
  Kul att du är på g igen! Jag har saknat nån att inspireras av som scrappar i A4/letter!

  1. Ja, Respit-layouten var ganska känslomässig att göra. Det ligger så mycket invävt i de där pilarna och i det där ”hjulet” och livet där man aldrig, aldrig, aldrig räcker till…

   Jag hoppas verkligen att inspirationen ska fortsätta flöda nu – är på resa UTAN scrapsaker, och det är hemskt. Sitta overksam med händerna är SÅÅÅ inte min grej…!

 3. Ja, alla jättefina, och nummer två talar särskilt till mig också. Både i form av form och innehåll, förstår jag. 🙂 Det är något med det runda och det fyrkantiga, och att det är tre bilder – inte symmetri – och sedan orden, i det milda bruna, precis som ovanstående kommentatör har nämnt.

  Och man läntar verkligen till semester när man ser din Vågor! Rubriktypsnittet (ok, jag förstår att det säkert inte heter typsnitt när det är scrapbokstäver men…) är så likt din Jennyanska handstil. Fantastiskt!

  1. Heh – på scrappianska brukar typsnitten mest kallas alfabet (eller gärna alfabete, för säkerhets skull…!), så jag försäkrar att typsnitt är minst lika korrekt som vad de brukar benämnas…! ;-D

   Som jag skrev till Cicci, det var ganska känslosamt att göra den sidan – för de ÄR förknippade med starka känslor, de där bilderna… och tankarna kring dem, förstås. Men det var skönt att göra den – just därför!

 4. Åh,va fina!
  Men du,betyder inte crop skörd också?

  1. Tack rara!

   Jo, det är ju helt sant förstås – skörd kan det också betyda. Fast det kan jag inte alls få ihop till någon logisk koppling till en scrapcrop…?

   Eller du menar ”höstcrop”, att den inföll mitt i skördetiden? Det vore ju en koppling, förstås. Fast det skulle lika gärna kunnat vara en påskcrop eller en julcrop eller vad som helst… Hmmm. Jag vet faktiskt inte var det kommer ifrån! 🙂

   1. Se där, nu lär jag mig lite terminologi också … =) Jag tänker crop – skörd, som att man skördar bland de verk man suttit och jobbat med, kanske genom att göra dem klara och lämna in dem i en tävling? Fast en crop kanske inte alltid innefattar en inlämning/tävling?

 5. Tre jättefina LO:s! Mönsterpappret bakom bilden på den första var ju en riktig supermatch, förstärkte verkligen känslan av högt upp.

  Riktiga höjdar-LO:s så jag förstår absolut att du vann 🙂

 6. Så underbara layouter Jenny. Kan förstå att du vann!! Nu gav du mig allt lite inspiration i det kommande höstmörkret!
  Kram Linda

 7. Jag gillade dom alla tre och lite kliade det i mina fingrar, det blir nog en lift här på någon eller alal tre…de är sparade i min inspirationsmapp!

  Kramizar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *