Himmel & Ord

Dags för Rosa bandet!

| Inga kommentarer

Mitt favoritforum på nätet är pyssel.net, där jag varit medlem en himla massa år nu. (Det står hösten 2006 på sidan, men det måste vara längre än så…? Jag var ju på storträff med forumet INNAN minstingen föddes – och det var sommaren 2006… Skumt. Hursomhelst – jag hör till inventarierna…! 🙂 )

Varje år gör forumet en stor kraftsamling för Rosa Bandet, med insamlingar, auktioner och bidrag. Jag har själv skänkt ett pysslat halsband till en Rosa bandet-auktion – och passade samma år på att sälja av hemgjorda smycken på jobbet, för Rosa Bandets räkning.

I år tänker jag vara med och buda på några av auktionerna inne på forumet (och vinna MINST en!) – det är grymt duktiga tjejer som skänker sydda, stickade, virkade, klipp-å-klistrade och pärlade alster till dessa auktioner. Och så ett stort antal butiker som skänker materialpaket man kan bjuda på. Allt går till Rosa Bandet, och engagemanget är enormt. Bröstcancer är en grym sjukdom som de flesta mött på ett eller annat sätt – och det är roligt att mitt i det hemska och skrämmande som sjukdomen står för, ändå få vara med i en så stor och så engagerad ”kampanj” som pyssel.nets insamling utgör.

Auktionerna på forumet är slutna för medlemmar… Nehej, fel av mig, förresten… Alla kan se auktionerna, och buda via e-post! Det rekommenderar jag er verkligen att ta chansen att göra – det brukar vara ruggigt fina grejer som läggs ut där! Och av pengarna som auktionerna drar in sätts 100% in till Rosa Bandet. De plagg, smycken, mm som du kan buda på är alltså skänkta till Rosa bandet, och inga avdrag för materialkostnader eller annat görs. (Dessutom betalar den som skänkt prylarna frakten, så slutbudet är vad man får betala om man vinner.)

Den frågan fick jag själv flera gånger när jag sålde smycken på jobbet för Rosa bandets räkning, men så är det alltså – varenda krona kommer rätt!

Sen kan man alltid sätta in pengar direkt på Pyssels ”konto” hos Cancerfonden. Det är ingen särskild anledning att sätta in just via Pyssel.net – mer än att det då syns i vår statistik, och det är kul för oss…! Det är lite sport att få ihop så mycket pengar som möjligt varje år – men självklart är varje krona som kommer forskningen till gagn av godo.

OCH nytt för i år: Man kan lämna SMS-bidrag. Jag vet, jag vet, det ÄR så bökigt att gå in på internetbanken och föra över en peng till Cancerfonden – men skicka ett SMS klarar du, eller hur? Skicka BESEGRA 3857 till nummer 72988, så skänker du 50:- till insamlingen.

Kom igen – vad har du att skylla på??

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.