Ny bokpackning

Det är något seriöst fel på mitt huvud – jag kan inte sluta packa ner böcker. Väskan är sprängfylld – men jag klämmer ner några böcker till. Jag kan knappt rubba väskan – men jag packar ner några böcker till i alla fall. Man vet ju aldrig. Just den här semestern kanske blir semestern då jag faktiskt plöjer 8-9 böcker på två veckor – även om det aldrig hänt förut.

Den här gången följer följande böcker med (inga bilder den här gången – jag har massor att göra och hinner inte stå med foton och nedladdning och grejer. Än en gång får jag anledning att tänka längtansfyllda tankar på den iPhone jag inte har – och sedan tolvslaget i natt ska ju Apples fabriker förse hela den trånande svenska marknaden med telefoner, så det lär ta sin tid att få iPhonen när jag beställer den efter semestern… Men till jul, kanske…?):

Nu vill jag sjunga dig milda sånger – Linda Olsson Väninnan Fru C rekommenderade den för mig för säkert flera år sedan, och jag var duktig och inhandlade den ganska direkt efter hennes rekommendation, men… sen har den stått där i bokhyllan och samlat damm. Igår läste jag första kapitlet, så den får anses vara nu pågående – ett steg i rätt riktning!

Sofies värld – Jostein Gardner Den här skulle jag läsa när den kom och var så populär, men den gången fastnade jag på språket, som kommer lite i kläm mellan Det Stora Ämnet Filosofi, och ambitionen att skriva för barn… Jag ska försöka komma förbi det den här gången, med mitt vuxna jags mer analytiska envishet – jag får helt enkelt fundera på vad det är som stör mig och hur man kunnat göra det bättre! Läsa den vill jag, hursomhelst!

Konsten att leva innerligt – Ted Harris och Ann Lagerström Den här boken fann jag när jag googlade om filosofen Kierkegaard vid något tillfälle. Jag är inte säker på att jag kommer att gilla den här boken, som är en modern självhjälpsbok som tar utgångspunkt i Kierkegaards tankar och teorier.

The Wastelands – Stephen King Tredje delen i serien om Det mörka tornet. Det har hunnit gå någon månad eller två sedan jag läste ut del två – börjar bli dags att komma vidare i serien, innan jag kommer ur läsningen och måste börja om för tredje gången…! Dessutom är det som sagt tradition att läsa Stephen King på semestern…! (Och om det är någon mer bok jag funderar på att packa ner, så är det fjärde delen i serien… tänk om jag läser ut den här – och önskar att jag kunde fortsätta?!)

Skattkammarön – Robert Louis Stevenson En av de första kursböckerna, och en av de böcker jag mest av allt ser fram emot att läsa. Jag läste den som barn, och minns att jag gillade den i början – men tyckte att den var bra lång… Jag minns inte om jag faktiskt kom igenom den eller inte, men det lär jag märka nu.

Don Quijote – Kathy Acker Också en bok som är rekommenderad av en god vän, men som jag aldrig hunnit läsa. Dessutom gillar jag ju Don Quijote sedan länge, så det kan väl passa mig. Huruvida Kathy Ackers författarstil passar mig vet jag ingenting om, det återstår att se…!

Dramatiskt berättande – Mats Ödeen Ja, den tarvar väl ingen presentation längre – den hänger bara med…!

Tarot Wisdom – Rachel Pollack För många år sedan läste jag Rachel Pollacks klassiker 78 degrees of wisdom – och den är fortfarande det bästa jag läst om tarot. Och nu har hon skrivit en uppföljare – en fördjupning. Den är i ett gräsligt format – stor som ett hus och väger ett ton. Inget att släpa ner på stranden, med andra ord. Men jag brukar vakna tidigt på det här stället som vi ska till (pga ledbruten rygg i den obekväma sängen…), så då kan det passa att läsa tarot-tegelsten…

Den åttonde dvärgen – Annika Burman ”En bok för berättare som söker sina historier” står det på den här lilla boken, som stått i bokhyllan i många herrans år. Tja, varför inte? Jag tror att det är lite skrivövningar och liknande – vem vet, kanske jag får tid med sådant också?

Tarot and psychology – Arthur Rosengarten (PhD, gubevars!) Den här hade jag med förra semestern och läste halva i bilen… Vi får se om jag orkar läsa andra halvan i år. (Ni ser – jag håller mig med surdegar i läsandet också…!)

Tyska för nybörjare från Berlitz förlag. Hm. Nåja, jag tar väl med den i alla fall…

Och så ja – min anteckningsbok är förstås också med. Men det behövde jag väl knappast nämna, eller…? 🙂

2 comments
  1. För ett par år sedan hade jag med mig nio böcker på en veckas semester, efter 4-5 dagar var alla utlästa (då hade jag inte ens läst alla dagar…). I år blir det en bok på engelska – då har jag nog så jag klarar mig 🙂 Ha en skön semester!

    (Nu vill jag sjunga dig milda sånger är bra, och, mild).

    1. Oj – imponerande! Jag hade med mig för många böcker – men vad värre är är att jag ändå på slutet kände att jag inte hade något att läsa som jag verkligen kände för… Sofies värld tilltalar mig inte som jag hade hoppats att den skulle… Nåja. Nu är jag hemma med HEEELA stora bokhyllan att välja från igen!

      (Men Nu vill jag sjunga dig milda sånger var bra. Och mild!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *