Om Himmel & Ord

I olika skepnader, på olika adresser och under olika namn har jag bloggat sedan september 2002. Det började med att jag hängde på en kompis som börjat skriva på Livejournal för att hålla sin engelska vid liv. Jag skrev också på engelska – om allt och inget.

Namnet Himmel & Ord kom senare, när jag var trött på att skriva på engelska och ville skriva på mitt eget språk. Namnet speglade – och speglar väl fortfarande – min kärlek till ord, språk och litteratur, och min egen sökande, filosoferande personlighet. Men jag skriver fortfarande om allt och lite till.

Jag är rätt mycket strukturfreak – även om jag mestadels döljer det väl – och har jobbat rätt hårt på att försöka ringa in och strukturera innehållet på den här sidan i tydliga och logiska ämneskategorier. Men det har aldrig lyckats.

Den här gången har jag bestämt mig för att närmare än såhär lär jag inte komma. Det är inte strukturen det är fel på, det är min ovilja att avgränsa och avstå från ämnen och bestämma att de inte hör till. Eller ovilja – det är ju min vilja att ha det såhär. Allt får vara med. Strukturen finns, men ibland läcker den en liten smula. Det får man ta.

För att underlätta för läsare som eventuellt och till äventyrs vill förstå logiken (eller bristen därpå) bakom sidans struktur, kommer här en förklaring till bloggens kategorier:

Reflektioner:

Här hamnar alla mina reflekterande inlägg, oavsett vad de handlar om. Jag försöker ofta förstå saker, syna dem, vända och vrida på dem – genom att skriva om dem, analysera i text. Jag gör inte anspråk på att texterna här ska vara ”färdiga”, ha genomgått någon djupare research eller faktagranskning. Ofta utgår jag från något jag läst, sett eller känt och lägger till sådant som jag associerar till. Sen ser jag var jag hamnar.

Läst, hört och sett

Ja, trot eller ej, men inläggen i den här kategorin handlar faktiskt om saker jag läst, hört eller sett. Böcker, artiklar, musik, filmer, utställningar… Det här är min kultursida, helt enkelt.

Kreativt

Periodvis skapar jag mycket, periodvis betydligt mindre. Periodvis skapar jag mycket, men mest för egna ögon och skrivbordslådor. Här som på alla andra områden är jag vid och brokig – och skapar i de flesta medier jag kan komma på: Bokbinderi, foto, texter, pappslöjd, måleri, skisser, dikter, klotter, scrapbooking… Dessutom funderar jag ibland på skaparprocesser, vad kreativitet är – eller rent av på särskilda tekniker, och skriver om det. Sådana texter kommer också att hamna här.

Jobbrelaterat

Det här är den kategorititel jag själv gillar minst, ändrar oftast och ändå aldrig blir nöjd med. Här hamnar texter som berör mina studier och min yrkesmässiga utveckling – främst i form av reflektioner om saker jag läst och hur man kan applicera dem – eller omvänt, saker jag varit med om och hur dessa saker behandlas i teorierna.

…och allt annat

Ja, just den här kategorin är kanske inte så mycket att orda om. Här hamnar helt enkelt allt som inte hamnar någon annanstans. Oftast inlägg som handlar om vardagen, själva bloggen och så. Ni märker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *