Om bloggografen

Jag heter Jenny och är en lagom tjock tant i den tjusiga medelåldern. Jag är född skåning, älskar Stockholm men bor tillfälligtvis i centrala Hamburg med man och två söner. Huset i Norra Utposterna (hemkommunen norr om Stockholm, och nej den heter inte så på riktigt) är uthyrt tills vidare, men saknas ömt. Ibland lite mer, ibland lite mindre.

Jag har jobbat med kommunikation i olika varianter så länge jag varit torr bakom örona – men under åren i Hamburg har jag tagit time-out, och satt mig i skolbänken igen. Fotografi, design, författarskap och användbarhet är vad jag  förkovrat mig inom – och så tyska förstås.

Tyskland ligger nära Sverige – men våra kulturer är mer olika än man kan tro. Åtminstone mer olika än jag trodde. Det är lärorikt, men också krävande, att först förstå och ta till sig och sedan hitta ett sätt att förhålla sig till allt nytt och annorlunda. Många gånger är det svårt att hitta och sätta fingret på vad som är annorlunda och hur det påverkar en. Men det är spännande – inte minst lär man sig något om sig själv!

Himmel & Ord är en ganska brokig blogg – och det är den för att jag vill ha det så. Jag är också en smula brokig, och har ägnat 40 år åt att försöka komma överens med mig själv om att det är okej att vara så. Bloggen är en symbolisk spegling av mig själv och de saker som rör sig genom mitt huvud. Det är högt och lågt, stort och smått, klokt och förvirrat – man vet aldrig så noga. Inte med mig, inte med bloggen.

Det finns inget uttalat mål med mina bloggerier. Jag tycker om att skriva och jag tycker om att bli läst. Någon gång skulle jag vilja finnas i en bokhylla nära dig också – men tills dess är Himmel & Ord mitt författarskap, min ventil och min ljugarbänk.

4 comments
 1. Ville bara säga att jag älskar din blogg. Underbart att läsa alla tankar och funderingar!

  Kram

  1. Vad roligt, och vad glad jag blir att höra (?) det! Tack snälla för rara kommentaren!

 2. hej du glada lagom tjocka tant…du skriver bra; roligt, underhållande och igenkännande. Kanske för att jag också är en glad lagom thock tant…hmmm i den övre medelåldern?…nåja 60 om några år…som har tre snart vuxna barn, pendlar mellan Norrköping och Sthlm…och bloggar själv på Fotosidan.

  http://www.fotosidan.se/blogs/femminuter/blogg-100.htm

  Kul att ha hittat dig! Nu följer jag dig också!
  mvh Lena

  1. Haha – jag inser när du svarar här att det var rätt länge sedan jag skrev den här texten… Vet inte om jag skulle beskriva mig som en ”lagom tjock tant” längre – fast strängt taget är jag väl det fortfarande. Som alla andra blir jag ju dessutom tantigare för varje dag som går…!

   Roligt att du hittat hit – jag är ju själv fotointresserad, så det dyker upp fotoinlägg här också, fast uppblandat med allt annat. Periodvis mer, periodvis mindre. Just nu är jag nybörjarbloggare igen efter en längre paus, så just nu vet jag inte riktigt vad jag bloggar om, men jag får nog upp flytet vad det lider! Välkommen hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *