Packning pågår

BaggageInspection

Hittade en sån här lapp i min resväska när jag packade upp efter New York-resan. Någon stackars säkerhetstomte på Newark har alltså stått och rotat runt bland mina tvättpåsar och behåar efter sprängdegsgubbar och detonatorer, knark och djävulskap.

Jag tittade på lappen, och från lappen till den väska jag nu håller på att packa, och kunde inte låta bli att tänka att hen nog haft roligare på jobbet om det var den väskan hen fått packa upp – för nu packar jag i alla fall lite roligare grejer än klädtrasor och hårtorkar. Nu är det mer suspekta limburkar, pulver (tapetklister) och mystiska mojänger (pärltänger, bigben och och tejprollers).

Ni anar vad som är på gång, va? Jovars, nu vankas galenskapernas galenskap – pysselträff! Tre dagar på ett vandrarhem i ödemarken, 20 kvinnor vid fullbelamrade långbord i en sal kantad av fullpackade verktygsväskor, dignande materiallådor och toppmodern utrustning som tooltime-nördarna i hemmafixar-TV blott kan drömma om… Har du aldrig varit med om det, kan du aldrig göra dig en föreställning. Men det är väldigt roligt!

Jag tänkte tidigare idag att jag borde rubricera detta blogginlägg ”Ur askan i elden”, för i jämförelse med mitt förra stillsamma och reflektiva inlägg, förbyttes tillvaron mycket raskt i veritabelt kaos, då väskor skulle packas ur, smutstvätt processas och nya väskor packas för nya äventyr. Men det är ett lyckligt kaos och jag kaosar på med ett säkert synnerligen fåraktigt flin från öra till öra.

Idag gav jag till och med fan i min utlovade sociala medier-fasta, och hängde halva förmiddagen på fejjan, ystert packsnattrande med tjejerna jag ska pyssla med i helgen. Det är två år sedan jag var med på den här träffen (som är en årligt återkommande tradition), men snacket gick som om vi sågs senast i förra veckan. Det var en skön känsla, obetalbar.

Enligt uppgift ska det finnas wifi på vandrarhemmet, så planen är att kunna liveblogga galenskapen den här gången, och inte fresta ert tålamod med fler gamla skafferirepriser bafratt jag reser bort igen.

Stay tuned…! 🙂

5 comments
 1. Wihoooo!!!! Som jag längtar, både efter dig och träffen!
  Kan inte låta bli att fnissa åt tanken på den stackare i tullen, som skulle behöva gå igenom alla pysselgrejer!
  Ses snart <3

 2. Ha en riktigt underbar pysselträff! Det låter helt fantastiskt kul, din glädje far t o m fram genom etern tycker jag mig ana. 🙂

  1. Heh – tack! Det ska bli väldigt fantastiskt kul, känner i varenda cell att det är hög tid för det här nu…! Hoppas kunna dela mer pysselglädje under helgen!

 3. Sa just till kollegan att när vi träffas så känns det inte som om det vore ett el två år sen vi sågs det är det som är så härlig med pysslingar =) snart ses vi <3

  1. Jag ska säga att för mig som utlandssvensk är det där oerhört värdefullt. Nog för att jag lärt känna folk här också, men samma sak är det inte. Och då är det en sån trygghet att veta att ni finns där – om det går en månad, ett år eller två! <3 du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *