Packningskaos och glas

Det är lite mycket nu. Lite väl mycket, rent av. Inte för att det går någon nöd på mig, då det myckna kretsar kring att saker ska fås i ordning för att resa på semester.

Men ändå. Tills dess vi sitter i bilen och verkligen är på väg, när vi har med oss det vi har och får klara oss utan det vi glömt, är det en pärs och en pina. Varje gång. Oavsett hur många rutinerade och välstrukturerade listor jag skriver. Jag antar att det hör till.

28mmbaby

Och mitt i röran hann jag med att göra affärer. Egentligen en rätt usel affär, med tanke på att jag bytte bort ett fantastiskt bra objektiv med bara en liten, liten defekt av ergonomisk art (absolut inte optisk, optiskt var det förbanne mig ett av de bästa objektiv jag haft) OCH mitt första objektiv i samma brännvidd som blev min favorit och bästa vän när det begav sig bara för att det var först och kändes så rätt just då.

(Så sent som denna veckan har jag dessutom hämtat hem en enorm förstoring av en bild tagen med det där objektivet, en riktigt bra bild om jag får säga det själv. Höll att förstora till slut, även om jag fick Photoshoppyssla en del med den först. Det kändes faktiskt lite elakt att sen gå och ge bort objektivet, bara sådär.)

Men faktum är att jag är nöjd med affären, fast den var dålig.

Det var ju den där lilla, lilla ergonomiska defekten – en gummiring som inte satt fast ordentligt, utan fortsatte snurra sedan fokusringen nått närgräns eller oändlighet i endera änden av vredet. En sån liten petitess – men när det är fingertoppskänslan man vill åt är det en irriterande petitess. Så jag bytte bort det lite, lite defekta objektivet OCH det alldeles för stora och tunga Minolta-objektivet i samma vidvinkel mot ett icke-defekt exemplar av samma objektiv som mitt defekta. Samma optik, bättre känsla. Ett uppköp – om än ett lite dyrt ett.

Fast jag fick ett polfilter på köpet. Bara en sån sak.

(Polfiltret passar dessutom på mitt favoritobjektiv av de moderna autofokus-objektiven som jag också har, även om jag inte använder dem så ofta längre sedan jag vande mig vid att vilja skruva på grejerna för hand. Så polfiltret får nog följa med på resan – vilket det är tveksamt om objektivet får. Gamla objektiv är bra glas för rimlig peng – men de är hiskligt tunga.

Enda kruxet är att jag glömde införskaffa ett filterfodral, så jag vet inte riktigt hur jag ska förvara mitt filter utan att det blir skadat. Nån som har tips? Funderar på en zip-påse vadderad med en glasögontrasa…?)

#6

blogg100-logotype-120x102

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *