New York, New York

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:jenny_li:playlist:7FW3VsVABeWfZFrG7q8ONK” width=”300″ height=”80″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

En kille frågade mig idag: ”Jaha, vad har du för förväntningar på New York nurå?”

Öh, svarade jag belevat, tja… Sjukt stor stad, sjukt höga hus, vara ledig, traska runt, ta sjukt många foton, äta god mat, dricka gott vin… Typ?

Men, fortsatte killen, inget mer? Har du inga andra förväntningar?

Öh? Nej…? Borde jag det?

Jag kanske inte förstod frågan riktigt. Hur ska man kunna ha förväntningar om ett ställe man aldrig varit på? Sjukt stort och sjukt höga hus är ungefär allt jag vet. Och gula taxibilar, som jag vet att jag vill ha på bild på nåt vis, för att de är coola. En del av New York-miljön, det lilla jag nu vet.

Och varför fylla huvudet med förväntningar innan man vet någonting om saker och ting – det ökar ju bara risken att saker och ting inte blir precis som man förväntat, och att man då blir besviken? Verkar väl onödigt. Eller…?

Jag borde väl ha läst på mer. Guideboken ligger i min soffhörna, på bekvämt armlängds avstånd från där jag alltid sitter med min tekopp – och någon annan bok. Guideboken lockar ändå inte – och jag kan inte förklara varför.

Vad brukar du förvänta dig när du reser någonstans där du aldrig varit förut? Har du några särskilda förväntningar du vill rekommendera…?

 

5 comments
 1. Låter alldeles utmärkt! Skyhöga förväntningar bäddar för besvikelser. Mitt enda tips är att kolla upp ett par schyssta restauranger innan (eller fråga någon du litar på på plats) — det är trist att hamna på turistfällor om man inte har så många kvällar på ett ställe.

  Skillnaden med att resa till NY jämfört med de flesta andra storstäder i världen är att du redan har massor med förförståelse och antagligen på ett undermedvetet plan redan vet vad du vill uppleva. Det kräver inte lika mycket inläsning.

  Ha en jättehärlig resa! Jag ser fram emot dina bilder och berättelser när du kommer tillbaka!

 2. Nej, jag förväntar mig inte heller något – det bäddar som sagt för besvikelser. Det gäller iofs inte bara resor utan mycket annat! Förhoppningar kan man ha – att det blir roligt/trevligt/god mat eller vad det nu är!

  När åker ni förresten?

 3. Jag tycker du har helt rätt inställning!

 4. Jag har oftast detaljerade förväntningar men det kan ju ha något att göra med att jag åker till samma favvoställen som vanligt. Eventuellt, dårå…!

  När jag gjorde Italien första gången var det nog väldigt diffust i förväntningslådan. Atmosfär, god mat, vackra ting. Och på den nivån blev jag ju heller inte besviken.

  Den dag någon drar järnväg till NYC så jag kan åka så vore nog MoMA en huvudattraktion. De har visst Munch på gång där i dagarna.

 5. Härligt att du inte brydde dej om alla måsten, det finns bara en sak du inte kommer undan här i livet hur du än gör…..allt det andra väljer du att göra eller inte göra.

  //A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *