Himmel & Ord

Lucka 19 – en skolavslutning och ett getöga på nästa termin

| 2 kommentarer

Officiellt har nu jullovet infunnit sig, och tidiga morgnar med tjat om kläder, flingor och skolväskor har tagit en välförtjänt paus. Kanske blir imorgon rent av Dagen P som i Pepparkakor…?

Mina egna lärare hälsar Gott nytt skolår,genom att skicka ut vårterminens schema till påseende och reflektion:

Överlevbart, sa Bill. Underbart, säger Bull.

Frågan är bara vad jag ska skriva för fördjupningsarbete. Att tänka ut den saken är en av de uppgifter som står listade med deadline 7 januari. Från början hade jag tänkt jobba med någon av idéerna jag ägnade mitt havererade NaNoWriMo-projekt åt – vid det här laget skulle ju stigen vara upptrampad och maskineriet oljat och klart. Det var egentligen ganska smart tänkt, om jag får säga det själv. Fast vad hjälper det – när båda de där manusidéerna känns utslitna och urtrista och inte känns ett dugg underbara någonstans?

Mjaaaa… Nejtack.

Däremot gjorde vi en trevlig övning i skolan för några veckor sedan. Den gick ut på att skriva en svit på 5-7 dikter kring ett tema. Det tyckte jag om. Att med flera kortare texter gestalta sitt tema ur flera vinklar och perspektiv. Mmmm! Den tekoppen passade den kreativa läppen.

Fast dikter – mjaaa… Kortprosa kanske? Noveller? Nu börjar vi kanske närma oss något…?

I vanlig ordning har jag en känsla för vilken form och struktur jag vill jobba med, lusten på plats – men inga egentliga uppslag och idéer om exakt VAD jag ska skriva. Ms Backwards strikes again…!

Nåväl. Något ska man väl ha att lura på över jul också.

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:1StJ4BLKmDWLr7pyjYduUI” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

 

2 kommentarer

  1. Jag är lite sent ute, men tänkte bara på en bok jag läste nyligen som är skriven i olika genrer. Cloud Atlas av Mitchell.
    Bland annat är den skriven som dagbok, brev, förhörsprotokoll etc.
    Kanske det kan ge något uppslag, att prova olika former…

    • Men åhh – den går jag och väntar på som film, borde begripit att den är en bok först o främst…! TACK för tips! Det KAN bli så att boken ligger i min Kindle inom de närmaste 2-3 minuterna! 😉

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.